CPL

Commercial Pilote License

COMMERCIAL PILOT LICENSE (CPL)

ASL Academy biedt als partnerschool rechtstreekse toegang tot de selecties van ASL Group. Gezien de uitdagende jobmarkt vereenvoudigt dit de overstap zodra je afgestudeerd bent naar je eerste job als piloot. ASL Group heeft reeds meer dan 25 jaar ervaring in de luchtvaart en is één van de voornaamste privéjet-operatoren van de Benelux. Met meer dan 45 vliegtuigen, 15 verschillende types en een breed assortiment aan complementaire diensten, heeft ASL Group permanent nood aan piloten om haar groei te garanderen.

 

 

  

 Vanaf juni 2024 is het mogelijk het volledige CPL-traject af te leggen en door te stromen tot de cockpit van ASL Group.

Bij ASL Academy bieden wij vliegopleidingen aan op jouw ritme, met zéér performante vliegtuigen. Als onderdeel van ASL Group zijn we de vliegschool bij uitstek om in een unieke omgeving en onder professionele begeleiding de best mogelijke piloot in je naar boven te halen. Er is niets mooier dan van je passie je beroep te maken. Doorloop op je eigen tempo, per module de volledige opleiding tot commercieel piloot (Modular CPL). Je zal vanaf het begin van je opleiding het exclusieve karakter van Business Aviation kunnen ervaren, waardoor je bij afstuderen de geschikte kandidaat bent om door te stromen tot de cockpit van één van ASL Group’s privéjets. 

Opleiding & toegangscriteria

Via een modulaire CPL kan je zonder ervaring, per module, de opleiding volgen om uiteindelijk aan de slag te kunnen gaan als commercieel piloot. Deze module’s omvatten ondermeer theorie, PPL(A), Night(A), MEP(land), ME-IR.  De module CPL is het laatste onderdeel om een vliegtuig professioneel te mogen besturen en bestaat uit 15 vlieguren waarvan 10 uur training op de Sonaca 201 (SE) en 5 vlieguren op de Diamond A42 (ME).

Gezien de CPL de finale verderzetting is tot een commerciële licentie, dien je over volgende minimumvereisten te beschikken om deze module/opleiding aan te vatten:

  •  Minimaal theorie CPL/ATPL(A)
  • 100 uren PIC (pilot in command)
  • PPL(A)
  • Night(A)
  • MEP(land)
  • ME-IR

inschrijven

 

BEN JIJ klaar OM VAN JE PASSIE JE BEROEP TE MAKEN?

Ontdek onze modulaire CPL-opleiding en start vanaf juni 2024 jouw op maat gemaakt traject tot commercieel piloot.

Share This