PPL CURSUS

Kom langs op onze school, ervaar het het is om ook met simulatoren te vliegen, zodat je het échte potentieel van deze opleiding kan zien en ervaren!

✈️ Onze nieuwe reeks klassikale lessen zijn gestart op 1 september 2021 – Je kan wel steeds per module instappen.

KLASSIKALE LESSEN (instappen per module is mogelijk)
of
DISTANCE LEARNING (volzet)

Op woensdag 1 september 2021 is ons nieuwe werkingsjaar van start gegaan – Iedere woensdagavond kan je klassikale theorielessen in Antwerpen volgen samen met gelijkgestemden. De PPL-cursus bestaat uit 9 modules verdeelt over 10 maanden. Je kan altijd per module mee instappen in onze klas.

Distance learning + vlieglessen blijft uiteraard steeds mogelijk en via deze formule kan je ieder moment instappen. Hier zijn we echter volzet!

Ons standaard PPL-aanbod werd ook uitgebreid met vrijblijvend:

 • Extra herhalingslessen per theorievak na vervolmaking van de basis cursus
 • Samen studeren mét instructeur (vanaf 3 pers.)
 • 1-op-1 privéles met instructeur
 • Theorievak apart (voor niet ASL Academy leden)

Ontdek een wereld boven de wolken

Met de 2 nieuwe Sonaca’s 200 kunnen wij bijzonder interessante tarieven aanbieden voor PPL instructie-vluchten. Eenmaal gevorderd, kan je kiezen voor de Cirrus SR20 of SR22. Door op dit toestel te vliegen geraak je meteen vertrouwd met het “high perfomance” vliegen.

 • Theorie op basis van zelfstudie (Pad Pilot)
  of wekelijkse lessen in het Nederlands
 • Totaalpakket van 45 uren praktijkopleiding
 • Leer vliegen met moderne en performante toestellen
 • Doe uw opleiding in de exclusieve omkadering van
  ASL Private Jet Services
 • Opleiding op maat van uw agenda en uw ritme

Wat is een ppl licentie?

De Private Pilot License is een basislicentie die de houder ervan toelaat een breed gamma van toestellen te besturen. Niet enkel in België maar ook ver daarbuiten. Met deze vergunning kan je zelf passagiers meenemen op lokale of reisvluchten voor zowel privé als zakelijke doeleinden. Een groot deel van onze klanten gebruiken onze toestellen om zelf te reizen naar buitenlandse meetings, zodat ze op deze manier het vele verlies in uren vermijden bij de traditionele lijnvluchten.

Wat zijn de vereisten?

Specifieke vereisten zijn er niet. De enige noodzaak is dat je geslaagd moet zijn voor een medische check. Wij raden aan deze te doen alvorens te starten met uw opleiding. willen doen,  organiseren wij ook wekelijkse theorielessen in Antwerpen voor de kandidaten die met een instructeur de vakken wensen door te nemen. Onze nieuwe lessenreeks start in september 2021.

Wat is de kostprijs?

Voor een meer gedetailleerd overzicht van de totale kostprijs kan u ons contacteren.

Waaruit bestaat de opleiding?

THEORIE

De theorie wordt voorzien via distance learning of wekelijkse lessen op woensdagavond (in het Nederlands). Op deze manier kan je zelf bepalen wat het beste bij jouw profiel en levensstijl past. Distance learning wil zeggen dat wij niet verwachten dat onze kandidaten telkens een hele dag of avond per week moeten opofferen om les te komen volgen ter plaatse. Via distance learning (Pad Pilot) kan je jezelf verdiepen in de theorie op de momenten die voor jou geschikt zijn. Ook hierin begeleiden wij jou met ook 10u face to face instructie. Nadien volgen er uiteraard een serie verplichte examens.

Onze nieuwe PPL lessenreeks is gestart op 1 september 2021. Je kan per module instappen in deze lessenreeks (9 modules verspreid over 10 maanden).

PRAKTIJK

Het praktijkgedeelte vullen wij in naar jouw keuze en ritme. Je vliegt op de Sonaca 200 en/of Cirrus SR20/SR22. Wij integreren vlieglessen op onze simulatoren. Dit zal je leercurve optimaliseren. Tevens heeft dit een gunstige invloed op de kosten van de opleiding. De totale opleiding omvat ongeveer 45 uren praktijk waarbij zowel met instructeur als solo gevlogen wordt.

In het begin wordt voornamelijk gefocust op het leren vliegen en het leren landen. Als volgende stap wordt er verder gegaan met het navigeren en noodoefeningen. De praktijk wordt gegeven door ons team van zeer ervaren instructeurs die ook bij de ASL Group als vaste piloten in dienst zijn.

 Wij stemmen ons op jou af en niet andersom!

Inschrijven

bent u klaar voor de opleiding tot piloot?

Kom eens langs en ontdek het volledige potentieel van onze vliegschool door een bezoek aan de vloot en simulatoren. Onze instructeurs staan voor jou klaar!

Share This