Elektrisch vliegen

Word een pionier in duurzame luchtvaart! 

ERVAAR DUURZAME LUCHTVAART VOOR HET EERST!

Wil jij deel uitmaken van de verduurzaming van onze luchtvaart industrie en ervaren hoe het voelt om elektrisch te vliegen? Dat kan voor het eerst in België met ASL Academy!

 

Gezien het belang van deze nieuwe technologie delen we dit niet enkel graag met onze eigen studenten in hun opleiding tot privaat of commercieel piloot, ook verhuren we het toestel aan derde partijen of vliegscholen om het potentieel van deze innovatie te ontdekken. Ben jij een verfent luchtvaartfanaat met een hart voor vernieuwing, een instructeur die op de hoogte wil blijven van de laatste nieuwe technologie of een vliegschool die zijn eerste fase van de opleiding – zoals touch & go training – wil aanbieden aan student-piloten? Neem dan contact op met ASL Academy en wees een pionier in de luchtvaart! 

inschrijven

 

Ben JIJ klaar om elektrisch te leren vliegen?

Word een pionier in duurzame luchtvaart en ervaar als eerste hoe het voelt om elektrisch te vliegen met onze Pipistrel Velis Electro. 

ASL Group introduceert de eerste elektrische vliegtuigen op de luchthaven van Antwerpen

ASL Academy, onderdeel van ASL Group, zal met de Pipistrel Velis Electro de eerste 100% elektrisch aangedreven vliegtuigen inzetten voor de opleiding van piloten op de luchthaven van Antwerpen. Deze mijlpaal markeert de inzet van ASL Group, Antwerp Airport, Skeyes en haar partners voor duurzame luchtvaart en het omarmen van innovatieve technologieën. 

 

Antwerpen, 26 maart 2024 – Binnen de uitdagende transitie naar duurzame luchtvaart maakt ASL Group de strategische keuze een pioniersrol op te nemen.  “Afwachten zit namelijk niet in ons DNA”, vertelt Philippe Bodson – CEO ASL Group

“Concreet presenteert ASL Group de 100% Elektrische 2-zit opleidingsvliegtuigen, waarmee ASL Academy de eerste vliegschool is in België die elektrisch vliegen aanbiedt in zijn opleidingstraject tot privaat of beroepspiloot. De elektrische vliegtuigen hebben een vliegtijd van 1 uur, wat niet genoeg is om te navigeren maar wel om de student in het begin van zijn/haar opleiding de basismanoeuvres aan te leren zoals: vluchtvoorbereidingen, taxiën, communicatie met de verkeersleiding, opstijgen, circuittraining, leren klimmen, dalen, nauwkeurig vliegen en leren landen. Deze technologie is uiteraard nog in volle ontwikkeling, maar is samen met andere duurzame alternatieven veelbelovend. Behalve de ecologische vernieuwingen in onze vestigingen (cfr. zonnepanelen, elektrische wagens, elektrisch afhandelingsmateriaal, waterzuiveringsinstallaties, etc.), en de introductie van SAF-Sustainable Aviation Fuel- tonen deze elektrische vliegtuigen het engagement van ASL Group om te investeren in duurzame luchtvaart.”

Samen met Minister van mobiliteit en openbare werken – Lydia Peeters, Burgemeester Stad Antwerpen – Bart De Wever, CEO Skeyes – Johan Decuyper & CEO Antwerp Airport – Eric Dumas, werd dit project op 26/03/2024 officieel geïntroduceerd vanaf de Luchthaven van Antwerpen, waar ASL Academy haar thuisbasis heeft voor het organiseren van vliegopleidingen. 

 

    Share This